Menu
Lifestyle / Stories

LOVE STORIES – Ani de liceu

Ani de liceu, fără absențe la română că îmi era frică de corigență iar doamna Daniela B. era tipul de profesor impunător care știa să-și țină turma unită și sub control. Matematica n-a fost punctul meu forte dar îmi iubeam diriginta și mă străduiam să n-o dezamăgesc. La fizică, eram praf și pulbere. Dar doamna profesoară era de o blândețe rară și o respectam chiar dacă tot ce știam era să nu bag degetele-n priză că se închide circuitul.

Biologia a fost materia mea favorită încă din generală. La liceu, doamna Veronica era etalonul frumuseții și al eleganței pentru noi fetele. Pentru băieți, la vârsta aia n-are rost să aduc în discuție părerea lor… erau la vârsta la care-și numărau firele de păr din mustață, deci vă imaginați…Că ei sigur își imaginau.

La chimie noroc că n-aveam prea multe substanțe la îndemână că reușeam să flambăm liceul de își punea și Dimitri Mendeleev mâinile-n cap. Cu doamna Popescu nu era de glumă. Puteai să fii semi-zeu la copiat că-ți desena cel mai elegant „1” în catalog de te întorceai la originile mitologice și te lăsai de astfel de sporturi. Cam așa era la liceu.

Colega mea de bancă îmi este și-n ziua de azi cea mai bună prietenă. Știți voi, Diana. Stăteam în a 3-a bancă de la fereastră. Formasem o mică gașcă de la prima bancă până la a 4-a inclusiv. Hăhăială și euforie.

Să vă mai zic și că în clasa a 10-a am devenit colegă de clasă cu brunetul din povestea anterioară? Nimic interesant după. Ne prefăceam că n-a existat evenimentul niciodată.

Tot într-o pauză, pe culoar am făcut cunoștință cu un coleg de liceu. Eram același an, clase diferite. Brunet cu ochi căprui, părea că adoptase stilul punk la nivel incipient. Mă plăcea. După tatonări și alte complicații (căci altfel nu avea haz) devenisem iubita lui. Neinspirată mișcare. Mă simțeam de parcă eram sub observația atentă a tuturor colegilor de clasă. Era cum se zice acum? „Cringe!”.

Venea pauză de pauză la mine. În fond, își făcea datoria de iubit. Ce nu știa el era că eu tot nu le aveam cu relațiile. Mă fofilam de fiecare dată când venea în fața clasei mele. Până când, după o relație lungă de 2 zile am pus punct. Două pauze mai târziu aud că și-a făcut o nouă iubită. Nu mai țin minte dacă erau sau nu colegi de clasă dar n-are relevanță oricum. Eram geloasă? Habar n-am. Împreună cu Diana am pus la cale un plan malefic prin care să-i despărțim. De ce? De ce nu?

Aveam suficient credit pe cartelă așa că mi-am permis să-i trimit un SMS în care să-i dau întâlnire la sala de sport. A mușcat momeala, mi-am luat partenera-n crime și baliverne și l-am confruntat. I-am spus atunci că-mi pare rău că l-am ignorat pauză de pauză și că poate ar fi bine să-ncercăm iar. Lol! A fost de acord. S-a despărțit deci de noua cucerire.

A doua zi m-am despartit de el. Nota 4, stai jos!
Author Signature for Posts

Niciun comentariu

    Lasa un comentariu